Møderum med plads til alles tanker
Indretning der skaber rammer

Facts

Kunde
Canon

År
2022

Rolle

  • Totalindretning af nyt domicil
  • Rådgivning
  • Levering
  • Montering

Udfordringen

Totalindretning med fokus på den moderne arbejdsplads og genbrug

I starten af 2022 kom Canon til os med et ønske om hjælp til totalindretning af deres spritnye kontordomicil. De havde brug for en totalløsning med mulighed for at genbruge så mange af deres møbler som muligt.

Canon ønskede at skabe en fleksibel aktivitetsbaseret indretning med fokus på konceptet New Ways of Working. En løsning, der er bygget op omkring forskellige arbejdsstationer, og hvor det er nemt for medarbejderne at flytte rundt fra et rum til et andet og kunne arbejde mere effektivt i de rette omgivelser.

Udgangspunktet var et helt nyt domicil, hvor kun de ydre rammer var på plads. For os var det en af de rigtig spændende udfordringer, hvor vi fik mulighed for at få alle kompetencer i spil.

Fællesområde indrettet med dansk design
Stole med ergonomi i top
Sans for detaljerne

Løsningen

Indretning med upcycling som central rolle

Canon har fået en totalindretning af deres nye domicil. En indretning, der rummer alt fra café-, lounge- og spilleområder til små mødelokaler og store undervisningslokaler. Vi har været inde over alle elementer i indretningen. Belysning og vægfarver. Møbler og omgivelser. Akustik og kabelløsninger.

I samarbejde med arkitekt Mille Fly udarbejdede vi et komplet indretningsoplæg, der matchede Canons farver og logo og samtidig levede op til deres drømme om et aktivitetsbaseret domicil med rum til fordybelse, rum til hygge og rum til læring og kreativitet.

Selvom alle rummene tjener forskellige formål, har de det til fælles, at farver, materialer og møbler er nøje afstemt for at sikre helhed og sammenhæng i indretningen.

Upcycling har også spillet en væsentlig rolle i indretningen. Det var vigtigt for Canon at få en løsning, der tog udgangspunkt i genbrug af de kontormøbler, de allerede havde. Derfor blev både stole, borde, sofaer og mere end 100 Montana-reoler brugt igen og fik nyt liv. Møblerne blev omlakeret, ompolstret og redesignet for at passe ind i det nye kontordomicil.

Hele indretningsløsningen blev leveret og monteret med Zolutions egne biler og montører. Og efter en succesfuld indflytning i det nye domicil stod vi ligeledes for tømning af alt inventar – både møbler og elektronik. Alt blev kildesorteret og sendt til genanvendelse. Dermed skulle Canon kun forholde sig til one-point-of-contact i både ud- og indflytningsprocessen.

God kontor belysning
Gode rammer med loungemøbler
Ergonomiske kontormøbler
Fællesområde med loungemøbler

Da vi skulle indrette vores nye domicil, afsøgte vi markedet og endte med at vælge Zolutions som leverandør. Vi valgte Zolutions på grund af deres kreative og professionelle tilgang til projektet, samt at de var konkurrencedygtige – men også fordi de var i stand til at genbruge kontormøbler. Da indretningsprojektet startede op, satte Zolutions en del ressourcer af til at gennemføre forstudierne for valg af indretning, materialer, farver, funktioner, lyd og mange andre ting. Vi fik en totalleverandør, der løste det hele på en meget professionel måde. Samarbejdet var meget godt, og der blev lyttet begge veje, hvilket var med til at gøre det til en god rejse. Resultatet er blevet super godt, og vi er meget tilfredse med det nye kontor, der lever op til de krav, vi satte fra starten af. Herunder også, at vi kunne genbruge møbler, hvor det var muligt, og at dem, vi ikke kunne bruge igen, blev renoveret, så de kan bruges i andre virksomheder. Alt sammen med henblik på at belaste miljøet mindst muligt.

— Lars Beck-Thomsen, Finance Director, Canon Danmark A/S

Plads til private samtaler

Resultatet

Canon står tilbage med et nyt hovedkontor, som er fuldstændig tidssvarende. Bygningen er modelleret efter den moderne arbejdsplads med en kombination af free seating og dedikerede rum til dedikerede formål. Naturligvis med stort fokus på akustik og indeklima.

Alt fra mødefaciliteter over arbejdsstationer til café-miljøet er designet med ét mål for øje: Det skal være fedt at være på arbejde – og være gæst – i bygningen.

Det har været en ekstremt spændende opgave at hjælpe Canon. De har stillet store krav til løsningen, som skulle være state of the art af hensyn til medarbejderne, og samtidig har det skullet være bæredygtigt. Vi har leveret en end-to-end service, og det er et projekt, vi er meget stolte af.” - Henrik Oreskov, distriktschef, Zolutions

 

 

Andre spændende cases

Indretning for en kunde

Kuehne+Nagel

Indretning for EDC Maribo

EDC Maribo

Indretning for Sorø Gymnastiskefterskole

Sorø Gymnastikefterskole